بارومتر مخارج (هزینه کرد) گردشگری بین المللی در سال ۲۰۱۶ (مارس ۲۰۱۷)

بارومتر مخارج (هزینه کرد) گردشگری بین المللی در سال ۲۰۱۶:

افزایش ۱۲ درصدی میزان هزینه کرد گردشگران چینی در سال ۲۰۱۶

 

 

افزایش گردشگری برون مرزی (خروجی) در بسیاری از بازارها

به گزارش گروه مدیریت ایده های گردشگری (IranTIM)، مطابق جدیدترین بارومتر سازمان جهانی گردشگری (UNWTO) (نسخه ۱۵، مارس ۲۰۱۷)، مخارج بازارهای اصلی گردشگری برون مرزی (خروجی) در سال ۲۰۱۶ حاکی از افزایش تقاضای گردشگری بین المللی در سراسر جهان است.

گردشگران چینی با افزایش ۱۲ درصدی میزان هزینه کرد خود در سفرهای خارجی، طبق روال ۵ سال گذشته، جایگاه کشور چین را در صدر فهرست گردشگری برون مرزی حفظ کردند. ایالات متحده آمریکا، آلمان، انگلستان و فرانسه نیز به ترتیب در رده های دوم الی پنجم جای گرفتند.

به گفته طالب ریفاعی، دبیر کل سازمان جهانی گردشگری (UNWTO)، آخرین داده های دردسترس درباره مخارج (هزینه کرد) گردشگری، نقاط امید بسیاری را متجلی می سازد. تقاضای گردشگری بین المللی در سال ۲۰۱۶ علی­رغم تمامی چالش­ های پیش رو، همچنان قوی بود. مطابق داده­ های مورد استفاده جهت تهیه نسخه پیشین از سری بارومترهای سازمان جهانی گردشگری (UNWTO)، تعداد گردشگران بین ­المللی با رشد ۴ درصدی، به یک میلیارد و ۲۳۵ میلیون نفر رسید.

به گفته وی، مردم همچنان علاقه وافری به سفر دارند. بسیاری از کشورهای جهان در قالب رشد اقتصادی، اشتغالزایی و برخورداری از فرصت های توسعه، از این اشتیاق و علاقه منفعت می برند.

 

گردشگران چینی در سفرهای خارجی خود در سال ۲۰۱۶، ۱۲ درصد بیشتر هزینه کردند

 

همچون سال های اخیر، سال ۲۰۱۶ نیز سال بسیار خوبی برای گردشگری برون مرزی (خروجی) چین (بزرگترین بازار برون مرزی جهان) بود؛ به طوری که، مخارج (هزینه کرد) گردشگران چینی با رشد ۱۱ میلیارد دلاری به رقم ۲۶۱ میلیارد دلار رسید که حاکی از رشد ۱۲ درصدی است. به علاوه شمار گردشگران چینی در سطح جهان نیز با رشد ۶ درصدی به ۱۳۵ میلیون نفر در سال ۲۰۱۶ رسید.

بدین ترتیب، این کشور از سال ۲۰۱۲ تاکنون جایگاه خود را به عنوان نخستین منبع اصلی تامین گردشگر یا به عبارتی، نخستین کشور گردشگر فرست در جهان حفظ کرده است. همچنین، به عنوان یک روند دیگر باید گفت، مخارج (هزینه کرد) گردشگران برون مرزی چینی از سال ۲۰۰۴ تاکنون، همواره رشدی دو رقمی داشته است.

رشد گردشگری برون مرزی (خروجی) در چین به مقصدهای بسیاری در آسیا و اقیانوسیه منفعت رسانده است که از جمله مهمترین آنها می توان به ژاپن، کره جنوبی و تایلند. به علاوه، مقصدهای دوردستی چون ایالات متحده آمریکا و برخی مقصدهای اروپایی نیز از این رشد بهره مند شده اند.

از قاره آسیا (و اقیانوسیه)، علاوه بر کشور چین، سه بازار دیگر نیز در میان ۱۰ بازار نخست گردشگری برون مرزی سال ۲۰۱۶ جای گرفته اند. میزان هزینه کرد گردشگران اهل کره جمهوری (۲۷ میلیارد دلار) و استرالیا (۲۵ میلیون دلار)، هر کدام حدود ۸ درصد افزایش داشت و گردشگران هنگ کنگی نیز در این سال با افزایش ۵ درصدی هزینه کرد (مخارج)  خود (۲۴ میلیون دلار)، وارد فهرست برترین ها شدند.

** نمودار و جدول مندرج در متن اصلی بارومتر فعلی، برای کشور استرالیا عدد ۲۵ میلیارد دلار را نشان می دهند؛ حال آن که در بخشی از متن، از عدد ۲۷ میلیارد دلار برای این کشور استفاده شده است. به نظر می رسد رقم ۲۵.۳ میلیارد دلار صحیح تر باشد. به احتمال زیاد این اشتباه و نواقص داده ای، در نسخه آتی توریسم هایلایتز رفع خواهد گردید.

 

ایالات متحده آمریکا، به عنوان دومین بازار بزرگ همچنان قدرت خود را حفظ کرده است

 

میزان هزینه کرد گردشگران آمریکایی در سال ۲۰۱۶ با رشد ۸ درصدی به ۱۲۲ میلیارد دلار رسید، یعنی ۹ میلیارد دلار بیشتر از سال ۲۰۱۵. تقاضای بالای گردشگری برون مرزی آمریکا برای سومین سال متوالی ناشی از قدرت بالای دلار و اقتصاد قوی این کشور بود. در سال ۲۰۱۶ (از ابتدای سال تا ماه نوامبر)، شمار گردشگران آمریکایی که به سفرهای بین المللی رفتند، ۸ درصد افزایش یافت (که این رقم در سال ۲۰۱۵ ۷۴ میلیون نفر بود).

برخلاف ایالات متحده آمریکا، کشور کانادا که دومین بازار از قاره آمریکا در جمع ۱۰ کشور پرمصرف است، نتایج یکدستی را گزارش کرد؛ گردشگران کانادایی ۲۹ میلیارد دلار در سفرهای بین المللی هزینه کردند، این در حالی است که تعداد سفرهای برون مرزی بیش از یک شبانه روز با کاهش ۳ درصدی، به ۳۱ میلیون سفر رسید.

پرمصرف ترین کشورهای اروپایی: آلمان، انگلستان، فرانسه و ایتالیا

آلمان، انگلستان، فرانسه و ایتالیا چهار بازار اروپایی حاضر در میان ۱۰ کشور پرمصرف گردشگری هستند که سال گذشته شاهد افزایش میزان تقاضای گردشگری برون مرزی از سوی ساکنان آن بودیم. آلمان، سومین بازار بزرگ جهان با رشد ۵ درصدی مخارج گردشگری بین المللی خود در سال گذشته (۸۱ میلیارد دلار)، از آمار ضعیف سال ۲۰۱۵ فراتر رفت.

تقاضا از جانب گردشگران انگلسیی (چهارمین بازار بزرگ جهان) علی رغم کاهش شدید بهای پوند در سال ۲۰۱۶، همچنان به قوت خود باقی ماند. شمار گردشگران انگلیسی با افزایش ۵ میلیون نفری (۷ درصد) در سال ۲۰۱۶ به ۷۰ میلیون نفر رسید که این تعداد، حدود ۶۴ میلیارد دلار در سفرهای برون مرزی هزینه کردند.

مخارج (هزینه کرد) گردشگران فرانسوی (پنجمین بازار بزرگ در جهان) در سال ۲۰۱۶ با افزایش ۷ درصدی به ۴۱ میلیارد دلار رسید.

مخارج (هزینه کرد) گردشگران ایتالیایی نیز با افزایش ۱ درصدی به ۲۵ میلیارد دلاری رسید و تعداد سفرهای بیش از یک شبانه روزی آنها نیز ۳ درصد افزایش یافت (۲۹ میلیون سفر).

 

درخصوص مخارج (هزینه کرد) سفرهای برون مرزی بسیاری از بازارها نیز شاهد رشد بودیم

 

 در فهرست ۵۰ بازار بزرگ گردشگری بین المللی، (علاوه بر کشور چین که مخارج آن رشد ۱۲ درصدی داشت)، ۹ بازار دیگر نیز در سال ۲۰۱۶ از رشد دو رقمی برخوردار بودند:

ویتنام (۲۸%)، آرژانتین (۲۶%)، مصر (۱۹%)، اسپانیا (۱۷%)، هند (۱۶%)، اسرائیل (۱۲%)، اوکراین (۱۲%)، قطر (۱۱%) و تایلند (۱۱%).

با این حال، گردشگری برون مرزی در برخی از کشورهای صادرکننده کالا به واسطه تضعیف وضعیت اقتصادی و نرخ ارز آنها، همچنان کاهش یافت. مخارج (هزینه کرد) گردشگران روس (فدراسیون روسیه) در سال ۲۰۱۶ کاهش بسیاری داشت و به ۲۴ میلیارد دلار رسید. مخارج (هزینه کرد) گردشگران برزیلی نیز در سال گذشته با کاهش مواجه بود.

** فایل اصلی بارومتر فوق  از این لینک قابل مشاهده است که در مارس ۲۰۱۷، توسط سازمان جهانی گردشگری (UNWTO) منتشر شده است.