نگاهی به روندهای گردشگری پزشکی در سال ۲۰۱۶+اینفوگرافیک (دی ۱۳۹۶)

نگاهی به روندهای گردشگری پزشکی در سال ۲۰۱۶

(تاریخ انتشار: دی ۱۳۹۶)

  • ارزش فعلی صنعت گردشگری پزشکی برابر با ۴۳۹ میلیارد دلار است و پیش بینی می شود طی یک دهه آتی، %۲۵ رشد یابد.
  • از لحاظ هزینه کرد گردشگری پزشکی، آمریکا در صدر قرار دارد. اما کشورهایی مانند کانادا، انگلستان، اسرائیل، سنگاپور و هند برترین مقاصد گردشگری پزشکی می باشند.
  • هزینه های پایین تر و خدمات مراقبی بهتر مسافران را برای دریافت مراقبت های بهداشت و درمان روانه کشورهایی چون کانادا می کند؛ اما خدمات مراقبتی ارزان قیمت، ریسک هایی را نیز به مسافران آمریکایی تحمیل می کند.

گردشگری پزشکی گردشگری سلامت توریسم درمانی IranTIM گروه مدیریت ایده های گردشگری

به گزارش مدیریت ایده های گردشگری (IranTIM) بر اساس گزارش ۲۰۱۶ ویزا کارت و آکسفورد اکونومیکز ارزش صنعت گردشگری پزشکی برابر با ۴۳۹ میلیارد دلار است و سالانه ۱۱ میلیون نفر برای دریافت خدمات پزشکی به خارج از کشور سفر می کنند. طبق این گزارش، گردشگری پزشکی در طی ۱۰ ساال آینده سالانه ۲۵% رشد خواهد کرد و برآورد می شود که ۴%-۳% جمعیت جهان برای دریافت خدمات پزشکی به خارج از کشور خود سفر خواهند کرد. ارزش ایجاد شده توسط این دست از گردشگران تا سال ۲۰۲۵، سالانه ۳ هزار میلیارد دلار افزایش خواهد یافت.

در گزارشی که با استفاده از اطلاعات تراکنش های مالی ویزاکارت  به بررسی هزینه های بین مرزی در بیش از ۱۷۶ کشور جهان پرداخته است، مشخص شد که رایج ترین دلایل ترک کشور برای دریافت خدماتمراقبت های بهداشتی و درمانی عبارتنداز: کیفیت بالای مراقب و خدمات، هزینه های پایین درمان در خارج از کشور، بهره مندی از نوع درمان و متخصصانی که در کشور خود وجود ندارند، و تمایل به ترکیب پروسه های پزشکی و درمانی در مقاصد جذاب با فعالیت های سنتی گردشگری مانند گشت و گذار.

باور عمومی بر این است که رشد گردشگری پزشکی عمدتاً ناشی از سالخوردگی جمعیت جهان، افزایش هزینه های مراقبت و سلامت، و توسعه همه گیر زیرساخت های حمل و نقل بین المللی بوده است. به طوری که پیش بینی می شود در طول یک دهه آینده ۳۴۰ فرودگاه بین المللی جدید در سراسر جهان افتتاح شود.

گزارش مشترک ویزا و آکسفورداکونومیکز برخی نتایج گزارش شاخص گردشگری پزشکی (MTI) را نیز در بردارد. این گزارش ۴۱ مقصد برتر گردشگری پزشکی را از لحاظ کیفیت و ارزش معرفی کرده است. در این گزارش سه بُعد اصلی در نظر گرفته شده است: محیط مقصد، صنعت گردشگری پزشکی و کیفیت خدمات و امکانات. منظور از محیط مقصد وضعیت اقتصادی، ایمنی، فرهنگ و تصویر آن مقصد است؛ در بُعد صنعت گردشگری پزشکی به مؤلفه های جذابیت مقصد و هزینه های درمان توجه شده ست و از لحاظ بُعد کیفیت خدمات و امکانات مؤلفه هایی چون کیفیت مراقبت، شهرت و آوازه (درمانی)، استاندارد و اعتبار بین المللی و همچنین تجربه بیمار پرداخته شده است.

طبق گزارش MTI در مجموع، کانادا برترین مقصد گردشگری پزشکی در جهان است و انگلستان، اسرائیل، سنگاپور و هند در رده های بعدی قرار می گیرند. از سوی دیگر، کانادا از لحاظ محیط کشور نیز در صدر قرار می گیرد و اسرائیل از بهترین امکانات و خدمات برخوردار است.

در حال حاضر، ایالات متحده آمریکا بزرگترین بازار از لحاظ میزان هزینه کرد گردشگری پزشکی است و کشورهای تایلند، سنگاپور، آلمان، کره جنوبی و اسپانیا در رده های بعدی قرار می گیرند. براساس دو گزارش ویزاکارت و MTI تقاضای مردم کشور پرجمعیت چین برای خدمات مراقبت و درمان باکیفیت تر افزایش خواهد یافت. از اینرو، در طی یک دهه آینده، چین گوی سبقت را از آمریکا خواهد ربود و به عنوان کشوری مطرح خواهد شد که بیشترین هزینه های گردشگری پزشکی را انجام می دهد.

براساس مرکز کنترل و پیشگیری از بیماری ها، علی رغم افزایش تقاضای خدمات پزشکی در خارج از کشور، در بسیاری از موارد پتانسیل خطر وجود دارد. طبق برآوردهای این مرکز، ۷۵۰ هزار آمریکایی برای دریافت خدمات بهداشت و درمان کم هزینه (عمدتاً در حوزه جراحی پلاستیک و زیبایی، دندانپزشکی و جراحی قلب) به خارج از کشور سفر می کنند. امکانات یا پروسه های غیربهداشتی، مواد و تجهیزات پزشکی بی کیفیت یا تقلبی، مقاومت در برابر آنتی بیوتیک ها و کج فهمی ناشی از عدم توانایی برقراری ارتباط به یک زبان دیگر از جمله ریسک هایی است که این مرکز بدانها اشاره می کند.

به پیشنهاد گزارش ویزا، رهبران تجاری و دولتی مقاصد گردشگری پزشکی با بررسی الگوهای سفر می توانند درباره سرمایه گذاری های گردشگری و پزشکی (ماند محل ساخت بیمارستان، محل ساخت هتل و مسیرهای پروازی موردنیاز) آگاهانه تصمیم گیری کنند.