گزارش سالانه آثار اقتصادی سفر و گردشگری (۲۰۱۸) – WTTC (مارس ۲۰۱۸)

گزارش سالانه آثار اقتصادی سفر و گردشگری (۲۰۱۸)  شورای جهانی سفر و گردشگری (WTTC)

تاریخ انتشار: مارس ۲۰۱۸

سهم سفر و گردشگری در اقتصاد جهانی

سفر و گردشگری موتور پویایی توسعه اقتصادی و اشتغالزایی در سراسر جهان است. این بخش اقتصادی در سال ۲۰۱۷ با سهم مستقیم ۲۶۰۰ میلیارد دلاری در GDP جهانی و پوشش مستقیم حدود ۱۱۹ میلیون شغل در اقتصاد و اشتغال جهانی مشارکت داشته است.

با در نظر گرفتن اثرات غیرمستقیم و القایی در سال ۲۰۱۷، سهم اقتصادی کل این بخش ۸۳۰۰ میلیارد دلار رسید و ۳۱۳ میلیون شغل را تحت پوشش قرار داد که به عبارتی معادل ۱۰.۴% از GDP جهانی است و تقریباً یک شغل از هر ۱۰ شغل می باشد.

اثرات سفر و گردشگری شامل افرادی است که با اهداف گذران اوقات فراغت و همچنین تجارت در داخل کشور سفر می کنند یا به سفرهای بین المللی می پردازند. در سال ۲۰۱۷، ۷۷% از تمامی هزینه های سفر در نتیجه سفرهای فراغتی صرف شد (مجموعاً ۴۲۰۰ میلیارد دلار) و در مقابل، ۲۳% از هزینه ها مربوط به سفرهای تجاری بود.

سفر و گردشگری یه بخش صادراتی است که مخارج خارجی را در قالب بازدیدکنندگان بین المللی به یک کشور جذب می کند. در سال ۲۰۱۷ صادرات جهانی گردشگری در مجموع با ۱۵۰۰ میلیارد دلار، بالاترین رکورد خود را به ثبت رساند. بدین ترتیب ۳۰% از صادرات خدمات و ۶.۵% از صادرات کل در جهان را به خود اختصاص داد. در کنار قابل توجه بودن درآمد صادراتی حاصل از سفرهای بین المللی (۲۷%)، در حدود ۷۳% از GDP مستقیم سفر و گردشگری متعلق به سفرهای داخلی می باشد.

دورنمای منطقه ای در سال ۲۰۱۸

از آنجایی که انتظار می رود اقتصاد جهانی در سال ۲۰۱۸ رشد یابد، دورنمای بخش سفر و گردشگری نیز امیدوارکننده خواهد بود. اما، سیاست های مالی سخت گیرانه تر نسبت به سال گذشته در کشورهایی چون ایالات متحده آمریکا، انگلستان، منطقه اروپا و چین و همچنین قیمت نفت که اکنون در حال افزایش است، احتمالاً نرخ ها اندکی کاهش خواهند یافت. در حال حاضر انتظار می رود در سال ۲۰۱۸ GDP مستقیم سفر و گردشگری ۴% رشد را تجربه نماید.

در سال ۲۰۱۸ اقتصاد جهان همچنان شاهد رشد خواهد بود. انتظار می رود قدرت خرید مصرف کنندگان جهان در سال ۲۰۱۸ بیشتر افزایش یابد. این پیش بینی در نتیجه ی بازار مثبت نیروی کار است که به نفع مخارج گردشگری داخلی و بین المللی در سال پیش رو می باشد.

افزایش قیمت نفت و تعرفه های هوایی و همچنین افزایش نرخ هتل ها و سایر هزینه ها مانعی برای سفر در سال ۲۰۱۸ خواهد بود. به طوری که علی رغم پیش بینی های امیدوارکننده درباره رشد سفر و گردشگری در سال ۲۰۱۸، اما انتظار می رود درصدهای رشد در سال ۲۰۱۸ و سال های آتی کمتر از سال ۲۰۱۷ باشد.

در سال ۲۰۱۸ تمامی حوزه های زیرمجموعه مناطق ۵ گانه جهان رشد مثبتی را در GDP مستقیم سفر و گردشگری تجربه خواهند کرد. جنوب آسیا و جنوب شرق آسیا با رشد ۷.۲ درصدی و ۵.۹ درصدی، نسبت به سایر حوزه ها از سریع ترین رشد برخوردار خواهند بود. در این میان، در خصوص منطقه اروپا که سال ۲۰۱۷ را با رشد ۴.۸ درصدی GDP مستقیم سفر و گردشگری و قدرتمندانه پشت سر گذاشت، انتظار می رود در سال ۲۰۱۸ از میزان رشد این شاخص کاسته شود و به ۲.۸% برسد. این کاهش عمدتاً ناشی از کاهش صادرات گردشگری خواهد بود که بخشی از آن بازتاب رشد استثنایی در سال ۲۰۱۷ خواهد بود، اما قسمت عمده آن به دلیل افزایش ارزش یورو خواهد بود که به دنبال آن اروپا به مقصد گران تری برای گردشگران خارج از این منطقه تبدیل خواهد شد.

در سال ۲۰۱۷ کدام کشورها عملکرد بهتری داشتند؟

کشورهایی که در سال ۲۰۱۷ از بیشترین رشد GDP مستقیم سفر و گردشگری برخوردار بودند، عبارت­انداز:

مصر، مغولستان، گرجستان، نیکاراگوئه، ترکیه، مولداوی، لیبی، نپال، ارمنستان، ماکائو، سیشل، جزایر سولومون، رومانی، مالت، ازبکستان، پرتغال، اوروگوئه، آذربایجان، ایران و قبرس.

کشورهای نامبرده از سایر بازارهای بزرگ با رشد سریع مانند چین (۹.۸%)، هند (۴.۷%) و اندونزی (۷.۷%) پیشی گرفتند.

سبقت سفر و گردشگری از اقتصاد

در سطح کشوری، رشد GDP سفر و گردشگری در سال ۲۰۱۷ از نرخ رشد GDP کل اقتصاد در ۱۱۰ کشور از ۱۸۵ کشور مورد بررسی در این گزارش پیشی گرفت. مصر، سیشل، پرتغال، مالت و سنت لوسیا برخی از کشورهایی هستند که بخش سفر و گردشگری آنها نسبت به کل اقتصاد بسیار بهتر عمل کرده است. از میان کشورهای گروه ۲۰ (G20) عملکرد سفر و گردشگری کشورهای چین، ژاپن، عربستان سعودی، اسپانیا، ترکیه، انگلستان و امارات متحده عربی بسیار بهتر از کل اقتصاد بوده است.

 


فایل های pdf مربوط به اثرات اقتصادی سفر و گردشگری-۲۰۱۸ از لینک های زیر قابل دریافت است:


نسخه های پیشین این گزارش: