گزارش «شادی جهانی ۲۰۱۷» (مارس ۲۰۱۷)

گزارش «شادی جهانی ۲۰۱۷»

سازمان ملل متحد، شبکه راهکارهای توسعه پایدار

(تاریخ انتشار: مارس ۲۰۱۷)

WHR 2017 Cover

به گزارش گروه مدیریت ایده های گردشگری (IranTIM) در پنجمین گزارش سازمان ملل متحد درباره شادی (۲۰۱۷) که بر اساس دیدگاه های ۳۰۰۰ نفر از اهالی ۱۵۵ کشور در جهان در فاصله سال های ۲۰۱۶-۲۰۱۴ انجام شده است، “نروژ” به عنوان شادترین کشور انتخاب شد. دانمارک، ایسلند، سوئیس، فنلاند، هلند، کانادا، نیوزیلند، استرالیا و سوئد در رده های بعدی قرار گرفتند. البته چهار کشور نخست، اختلاف بسیار ناچیزی دارند و یک تغییر جزئی می تواند موجب جابجایی جایگاه آنها شود. (در گزارش قبلی، نروژ پس از سوئیس، ایسلند و دانمارک رتبه چهارم را به خود اختصاص داده بود).

مطابق گزارش وب سایت رسمی گردشگری نروژ، وضعیت خوب اقتصادی، سیستم بهداشتی درمانی مناسب، و جامعه غیرمتمرکز نروژ (به طور کلی رفاه جامعه) بر میزان شادی مردم آن تاثیرگذار است. هرچند تا چند دهه پیش، سیستم بهداشتی درمانی این کشور از وضعیت مناسبی برخوردار نبود؛ و معلمان و رؤسا سیستم رفتاری پرخاشگرایانه و مستبدانه ای داشتند.

بازتاب نتایج این گزارش در شبکه های اجتماعی مجازی توسط گردشگران و همچنین انعکاس تجربیات رضایت بخش سفر گردشگران به کشور نروژ، نشان می دهد که “روحیات شاد و مثبت مردم یک کشور” می تواند در جذب گردشگران خارجی به یک مقصد تأثیرگذار باشد.

📎 در این گزارش چنین عنوان می شود که “شادی” مقیاس مناسبی برای سنجش پیشرفت اجتماعی و هدف خط مشی های عمومی است؛ و به شرایط “اجتماعی” و “شخصی” بستگی دارد. ۱۰ کشور ابتدا و انتهای این فهرست، اهمیت مؤسسات اجتماعی در زمینه شادی را مورد تأکید قرار می دهد.

📎 شش فاکتور اصلی UN برای رتبه بندی کشورها بر مبنای”میزان شادی” عبارت اند از:
🔸 درآمد (سرانه تولید ناخالص داخلی)
🔸 سال های سلامتی در شاخص امید به زندگی
🔸 حمایت های اجتماعی (وجود فردی که بتوان در مواقع مواجهه با مشکلات و دشواری ها به وی اتکا کرد)
🔸 اعتماد و صداقت (میزان ادراک از عدم فساد در دولت و کسب و کارهای تجاری)
🔸 آزادی ادراک شده در اخذ تصمیمات زندگی
🔸 بخشش و گشاده دستی (میزان کمک های اهدایی به امور خیریه)‌

📎 به طور کلی، میان شادترین و غمگین ترین کشورها (۱۰ کشور ابتدا و انتهای جدول) ۴ شکاف وجود دارد که دو بخش آن در قالب تفاوت کشورها از لحاظ شش متغیر فوق (متغیرهای ۲-۱ و ۶-۴) بیان شده است؛ که به شدت به بستر فرهنگی وابسته اند. به علاوه، بر اساس نتایج این بررسی، شادی مردم کشورهای ثروتمند ناشی از اختلافات “درآمدی ” نیست، بلکه بیشتر به سلامت روانی، سلامت جمسانی و روابط شخصی برمی گردد. تفاوت میزان درآمد، بیشتر در کشورهای فقیرتر یک مسأله است، اما حتی در این کشورها نیز بیماری روحی و روانی، عامل عمده اندوه و بیچارگی است. “شغل” نیز یک عامل عمده اثرگذار بر شادی ملت هاست. بیکاری منجر به کاهش شدید میزان شادی می شود؛ حتی در خصوص افراد شاغل نیز کیفیت شغل تغییرات عمده ای را سبب می شود.

فایل PDF گزارش شادی جهانی (۲۰۱۷) از این لینک قابل دریافت است.